Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού στη Ραψάνη

Φεστιβάλ Κρασιού Δ. Τεμπών

Η καθιερωμένη, πλέον, Γιορτή Κρασιού & Αμπελιού Ραψάνης θα γίνει φέτος το διήμερο 26 & 27 Αυγούστου , Παρασκευή και Σάββατο , στο χώρο της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού , με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

Την τιμητική του θα έχει το ξακουστό παγκοσμίως κρασί Ραψάνης που θα προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες.
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων 26/8 το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα είναι καθαρά παραδοσιακό , με την παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Μπαλογιάννη.

Τη δεύτερη μέρα η Νάντια Καραγιάννη με την ορχήστρα της θα διασκεδάσει το κοινό με έντεχνα ,λαϊκά ,ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Τραγουδούν :Νάντια Καραγιάννη – Νίκος Καραγιάννης – Θεόδωρος Πετρόπουλος. Στο σαντούρι η Στέλλα Βαλάση.

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα των τοπικών φορέων , του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης με τις περίφημες πίτες ,του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης ,της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης και του Αμπελουργικού Συν/σμού Ραψάνης καθώς περίπτερα με εδέσματα και ψησταριές .

Με ένα υπαίθριο εκθετήριο της παιχνιδοθήκης των «Παιχνιδιών του Κόσμου» συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού Ραψάνης ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.
Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου 18.00-20.00, στο κήπο του «Ξενώνα Ραψάνης» θα στηθούν τραπέζια για τα παιχνίδια, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν λεπτομέρειες για την κατασκευή και την προέλευσή τους και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας.

Διοργάνωση: Δήμος Τεμπών- ΔΟΠΑΠΕΠΤ , Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Αρωγοί Ε. Τσάνταλης, Κτήμα Λιάπη , Οινοποιία Χρυσοχόου.