3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

festival-paradosiakou-xorou-makruxwri

Οι προετοιμασίες για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» που θα γίνει στο Μακρυχώρι του νομού Λάρισας 13-18 Ιουλίου ξεκίνησαν!

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Η πετυχημένη πορεία των προηγούμενων ετών «αναγκάζει» φέτος το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου – που είναι και ο διοργανωτής του Φεστιβάλ – να το κάνει 5νθήμερο. Χορευτές και Εθελοντές …επί ποδός…. Με οργάνωση και σχεδιασμό μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές.

Σε λίγες μέρες ξεκινά μια μεγάλη γιορτή της Παράδοσης και της Λαογραφίας. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» από 13 – 18 Ιουλίου στο Μακρυχώρι του νομού Λάρισας. Πέντε μέρες ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής και παραδοσιακής μας κληρονομιάς. Πέντε μέρες θα συνταξιδέψουμε λαογραφικά και μουσικά με τις παραδόσεις της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και των άλλων ομάδων που θα βρεθούν εκεί.

Η παράδοση «δείχνει» την εθνική συνείδηση του κάθε λαού, αλλά και ενώνει τους λαούς.

Σε αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ, όπως και στα προηγούμενα, αναδεικνύεται μία σημαντική ΑΞΙΑ. Ένα υπέρμετρο ΙΔΑΝΙΚΟ. Είναι αυτό που πρέπει να είναι η ταυτότητα τέτοιων διοργανώσεων. Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. Μία αξία που δυστυχώς εκλείπει στις μέρες μας. Και αυτό το ιδανικό έρχεται να διεκδικήσει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχούς διοργάνωσης των προηγούμενων τουλάχιστον ετών. Και μάλιστα όχι μόνο από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, τις ακούραστες γυναίκες, αλλά από τους νέους. Τα παιδιά μας. Χορευτές και μη. Σ” αυτούς στηρίζεται ένα σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.

Αρωγοί σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου. Στέκονται δίπλα και στηρίζουν τη διοργάνωση σε ότι χρειάζεται.Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, από σύστασής του, σκοπό έχει την προσφορά στον συγχωριανό, σε κάθε άνθρωπο. Στόχος του να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση του Μακρυχωρίου και της Πατρίδας μας και να τη μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά με δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Λειτουργεί τμήματα Ζωγραφικής, Θεατρικής Αγωγής και Παραδοσιακού Χορού όπου τα μέλη του φτάνουν τα 150».

 

diethnes-festival-xorou

Μετάβαση στο περιεχόμενο