Η Ελ. Αναστασοπούλου παρουσιάζει «το σανταλάκι και άλλες περιπέτειες» στο Θέατρο Αιγάνης

elenh-anastasopoulou

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, η συγγραφέας και Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου παρουσιάζει το Σάββατο 14 Ιουλίου στο Θέατρο της Αιγάνης, στις εννέα το βράδυ, την εκδήλωση «Το σανταλάκι και άλλες περιπέτειες» σε ένα συνδυασμό βιβλιοαφήγησης και θεατρικών δρώμενων. Η εκδήλωση βασίζεται στο βιβλίο της Ελένης Αναστασοπούλου «Το σανταλάκι». Αναφέρει η ίδια στο εξώφυλλο του βιβλίου της:

Μια κούκλα είναι ο σύντροφος ενός παιδιού στο δρόμο της φυγής. Την πιο δύσκολη στιγμή η κούκλα πέφτει στα κύματα για να σώσει το φίλο της. Στα χέρια του παιδιού, έμεινε μόνο το Σανταλάκι της.
Θα δει άραγε ξανά τη χαμένη κούκλα;
Θα της φορέσει το σανταλάκι για να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους;
Θα βρει το παιδί ένα νέο φίλο να το βοηθήσει και να κάνει μαζί του την ευχή:
«Να γίνουν φίλοι οι εχθροί
Ειρήνη να “χει όλη η γη»
γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει στο σπίτι του με ασφάλεια, σ” έναν κόσμο δίκαιο, με φίλους και παιχνίδια, σ” έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.

Η Ελένη Αναστασοπούλου είναι Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και κατάγεται από το Αργυροπούλι Τυρνάβου και το Δίλοφο Κοζάνης. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα – ΑΠΘ- κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα -ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- και στην Ιταλία. Έκτοτε, εκπαιδεύει κι εκπαιδεύεται, δια βίου, τόσο στο πεδίο της παιδαγωγικής όσο και στη λογοτεχνία. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου και δύο λογοτεχνικά.

Την Ελένη Αναστασοπούλου συνοδεύουν παιδιά της περιοχής της Αιγάνης σε θεατρικά δρώμενα τα οποία επιμελείται η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο