3ο Ιστορικό Συνέδριο Ραψάνης: Ο Τόπος και οι Άνθρωποι

o-topos-kai-oi-anthrwpoi

Η διερεύνηση της ιστορίας, του πολιτισμού, των εθίμων, των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που καθόρισαν την πορεία της Ραψάνης στο χρόνο, αποτελεί για τον Μορφωτικό Σύλλογο έναν από τους βασικούς στόχους των δραστηριοτήτων του. Επειδή η έρευνα φέρνει στο φως νέα στοιχεία που συμπληρώνουν και φωτίζουν τα ήδη υπάρχοντα σε ότι αφορά τον τόπο και τους ανθρώπους της Ραψάνης, ο Μορφωτικός Σύλλογος σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών διοργανώνει το 3ο Ιστορικό Συνέδριο στις 28 και 29 Ιουλίου του 2018, ως συνέχεια των δύο προηγούμενων που διοργανώθηκαν το 1997 και το 2010.

Κατά τη διάρκεια του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου Ραψάνης, λοιπόν, το διήμερο 28-29 Ιουλίου 2018, η Ραψάνη θα φιλοξενήσει αξιόλογους ανθρώπους που θα παρουσιάσουν πτυχές της ιστορίας, της λαογραφίας, της παράδοσης και της κοινωνικής ζωής της Ραψάνης μέσα από την προσεκτική έρευνα, την λεπτομερή καταγραφή, την ουσιαστική μελέτη γραπτών και προφορικών πηγών σχετικών με το χωριό μας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος Ραψάνης και θα διαρκέσουν από τις 09.00-14.00 το Σάββατο 28 Ιουλίου και από τις 10.00-13.00 την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών και αφιερώνεται στον εκλιπόντα τέως Πρόεδρο του Συλλόγου Αθανάσιο Δουμακή, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και ο πρωτεργάτης, στη διοργάνωση των δύο προηγουμένων.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης

 

o-topos-kai-oi-anthrwoi-2

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο