6o Καλοκαίρι Θάλασσας Μεσάγκαλα 2018

mesagala

Ο Δήμος Τεμπών προετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι Διακοπών στη Θάλασσα γεμάτο από χαρά και ψυχαγωγία.

Το 6ο καλοκαίρι Θάλασσας Πολιτισμού Αθλητισμού Εθελοντισμού ενσωματώνει μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παράλια του Δήμου Τεμπών.

Με αφετηρία τα Μεσάγκαλα ξεκινά μια καλοκαιρινή γιορτή για παιδιά και μεγάλους. Πρόθεση των φετινών εκδηλώσεων είναι να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές μας διακοπές με υπαίθριες στο φυσικό τοπίο αθλητικές δράσεις και διαδρομές, θεματικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό.

Σημαντικός στόχος και του φετινού καλοκαιριού είναι η αφύπνιση για την ανάπτυξη του δημόσιου χώρου με την υιοθέτηση από τους κατοίκους περιοχών φυσικού κάλλους και δράσεις γύρω από αυτούς. Επικεντρωνόμαστε στην ανάγκη για έναν υπαίθριο κοινωνικό χώρο, τη δημιουργία της πλατεία των Μεσαγκαλών. Για το λόγο αυτό συμπράτουν ο Σύλλογος ¨Πλατεία Πολιτών Κεντρο Μεσαγκάλων¨ με την Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγκάλων.

Εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες των προηγούμενων θεματικών καλοκαιριών και σε διάλογο με φορείς και πολίτες επιδιώκεται η σύμπραξη πολιτείας και κατοίκων. Πρόθεσή μας είναι οι ποιοτικές διακοπές, η επίτευξη συνεργασιών, η συμμετοχικότητα και η γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το πρόγραμμα του 6ου καλοκαιριού Θάλασσας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού (Ιούλιος-Αύγουστος 2018) οργανώνεται σε μια δημιουργική συνεργασία της Ομάδας Πολιτισμού Μεσαγκάλων, του Ομίλου Φίλων Πλατείας Μεσαγκάλων με σημαντικούς υπερτοπικούς και τοπικούς φορείς.

Ο κορμός του προγράμματος παρουσιάζεται παρακάτω αφήνοντας, όπως κάθε χρόνο, ορισμένα περιθώρια προσθηκών που προτείνουν και σχεδιάζουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές δίνοντας σε αυτή τη γιορτή το χαρακτήρα του ζωντανού κυττάρου για τον τόπο.

Σημειώνεται ότι και φέτος η είσοδος και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν υποστηρίζοντας ουσιαστικά την εθελοντική δράση.

Παράσταση Θεάτρου Σκιών – Αφιέρωμα στον Καραγκιόζη Παρασκευή 03/08 9.00μμ
Ο ηθοποιός του Θεάτρου Σκιών Θωμάς Χάρμπας ανεβάζει μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστή το λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη συνοδευόμενο από την οικογένειά του, το φίλο του Χατζηαβάτη, το θείο του Μπάρμπα-Γιώργο και πολλούς άλλους χαρακτήρες του Θεάτρου Σκιών.

Στην παράσταση γίνονται σύγχρονες αναφορές, σχολιάζεται, σατιρίζεται η σύγχρονη Ελλάδα.

Επιπλέον, παρουσιάζονται ζητήματα που αφορούν στο Περιβάλλον στην προστασία του, στη διεκδίκηση του Δημόσιου Χώρου που απασχολούν και την ευρύτερη περιοχή.

Το ενδιαφέρον στοιχείο αυτής όπως και όλων των παραστάσεων του Καραγκιόζη είναι ότι το σενάριο δεν είναι γραμμένο, αλλά μεταφέρεται προφορικά από στόμα σε στόμα, διαμορφώνεται στο χρόνο και με το κοινό της κάθε παράστασης.

Η υπόθεση και η ραχοκοκαλιά της παράστασης περνούν από τις παλαιότερες γενιές των Καραγκιοζοπαιχτών στις νεότερες.

Μια επιλεγμένη αφήγηση από τον κόσμο του Θεάτρου Σκιών που αναπτύχθηκε με ευρύ ρεπερτόριο τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια.

Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση και παρουσίαση στο κοινό των φιγούρων και των τεχνικών του Θεάτρου Σκιών.

Φωτο Camp – Φωτογραφική Ομάδα F plus (Villa Yianna – Αμμούδα Beach Bar) 30 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου

SunRise Fest Σάββατο, 04/08, 11.00μμ

 

Υπό την Αιγίδα

Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δήμος Τεμπών

Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π Τεμπών

Σε συνεργασία
Σύλλογος Πλατεία Πολιτών Κέντρο Μεσαγκάλων-Όλοι Μαζί Μπορούμε
Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγκάλων
Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο