Πρεμιέρα για το Olympus Tunnel Cinema Fest 2018 με τα ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Γουγουλιά

Με επιλεγμένες ταινίες και αφιερώματα κάνει πρεμιέρα και φέτος το Olympus Tunnel Cinema Fest αποχαιρετώντας το φετινό καλοκαίρι.

Το φεστιβάλ ξεκινά δίνοντας έμφαση στον ελληνικό κινηματογράφο και στο σινεμά τεκμηρίωσης. Ειδικότερα την Τρίτη 28/8/2018 θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, τα οποία, ως θεματική συγκροτούν την ενότητα «Τα ντοκιμαντέρ της αειφορίας».

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:

  • Τα μονοπάτια της Ελιάς και του Λαδιού (Ώρα έναρξης: 21:30)
    Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με μια μικρή αναφορά στην ιστορική διαδρομή και σχέση του λαού μας με την ελιά και το λάδι, δίνει στη συνέχεια τα χαρακτηριστικά της ελιάς και του ελαιόλαδου από την καλλιέργεια μέχρι τη βιολογική τους αξία και κλείνει με τη σχέση της ελιάς και του λαδιού με τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την παράδοση και την τέχνη. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το 3ο Βραβείο στην κατηγορία «Ντοκιμαντέρ» του Φεστιβάλ InterArtia το 2012. (Διάρκεια 34 λεπτά).
  • Σταφύλι : ο άχρονος καρπός (Ώρα έναρξης: 22:15)
    Το κρασί και το τσίπουρο θέλουν σταφύλι, θέλουν αμπέλι, θέλουν ευλογημένο χώμα, ζωογόνες ηλιαχτίδες, βροχές στην ώρα τους, παιχνιδιάρικα μελτέμια, υπομονή, σοφία, γνώση, θέλουν χάδια, θέλουν διάχυτες συλλογικές αγάπες.
    Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από το φύτεμα του αμπελιού, τις καλλιεργητικές φροντίδες, τον τρύγο, το κρασί και κλείνει με την διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου. Η απόσταξη του τσίπουρου, είναι ολόκληρη επιστήμη, θέλει μεγάλη προσοχή και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τη γνωρίσει κανείς. (Διάρκεια 28 λεπτά).

Τις προβολές των ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Γουγουλιάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο