Γιορτή ψαροκασέλας

giorth-psarokaselas

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Σύλλογος Ερασιτεχνικών Αλιέων Κάτω Ολύμπου συνδιοργανώνουν και φέτος, στις 10 Αυγούστου, τη Γιορτής Ψαροκασέλας στα Μεσάγγαλα της Λάρισας.

Στην ετήσια Γιορτή λαμβάνουν χώρα πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν κολυμβητικούς αγώνες ανοιχτής θάλασσάς, αγώνα δρόμου 3 χιλιομέτρων νέων-εφήβων-παίδων, χορευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα από Μορφωτικούς Συλλόγους της Λάρισας και του Δήμου Τεμπών, με θέμα τη θάλασσα και τη Θεσσαλία.

Όπως κάθε χρόνο, ερασιτέχνες ψαράδες θα ψήσουν και θα μοιράσουν σαρδέλα σε όλους τους παρευρισκόμενους, κλείνοντας την εκδήλωση με ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι.

Στόχοι των ανωτέρω εκδηλώσεων, είναι η τόνωση του πολιτιστικού επιπέδου και η δημιουργία οικολογικής συνείδησης για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου από τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς. Παράλληλα, προάγονται τα αθλήματα και το αθλητικό ιδεώδες, αναπτύσσοντας την ευγενή άμιλλα και ενισχύοντας την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος.

Προφανώς, το σύνολο των δράσεων που διεξάγονται στα παράλια της Λάρισας, αναμένεται να βοηθήσει στην προβολή του τόπου και να προάγει την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη.