Ο Γάμος, με την Άννα Βαγενά

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, η Άννα Βαγενά θα παρουσιάσει στον τόπο καταγωγής της, τη Ραψάνη, το έργο «Ο Γάμος» της Βάσως Σολωμού-Ξανθάκη! Διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία: Άννα Βαγενά.

Η παράσταση θα δοθεί σε συνεργασία με την Κοινότητα Ραψάνης, τον Σύλλογο Γυναικών, τον Μορφωτικό Σύλλογο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Βάσω Σολωμού-Ξανθάκη γεννήθηκε στα Αμπελάκια όπου βρίσκεται και το παλιό αρχοντικό της πατρικής οικογένειας που αναστήλωσε η ίδια.

Έζησε και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Εργάσθηκε στην Μέση Εκπαίδευση και απολύθηκε επί δικτατορίας. Έκτοτε δίδαξε Συγκριτική Λογοτεχνία -Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Τμήμα Βυζαντινών & Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Έργα της έχουν μεταφρασθεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ρωσικά. Η δε νουβέλα της «Ο Γάμος» γνώρισε τεράστια επιτυχία ως θεατρική παράσταση σε προσαρμογή-σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου από το Θεσσαλικό Θέατρο με πρωταγωνίστρια την Άννα Βαγενά.

tempi