Γιορτή Αμυγδάλου

giorti-amigdalou

Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

Για 19η χρονιά διοργανώνεται στο Δήμο Τεμπών η Γιορτή Αμυγδάλου, μια γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός, αφού αφορά μια δυναμική καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή.
Η γιορτή αμυγδάλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Θέμιδος στο Συκούριο.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, η Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου και ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Συκουρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Θέμιδος

7.30 μ.μ: Έναρξη διαγωνισμού αμυγδαλογλυκισμάτων.
Γνωστοί γευσιγνώστες θα δοκιμάσουν τα γλυκίσματα που με περίσσια τέχνη και μεράκι, θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών για να βραβεύσουν τα καλύτερα.
8.00 μ.μ: Σύντομο αφιέρωμα στην διατροφική αξία του αμυγδάλου από την Διαιτολόγο- Βιοτεχνολόγο και Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Κατσογριδάκη.
9.00 μ.μ.: Έναρξη της Γιορτής Αμυγδάλου από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων με χαιρετισμούς.
9.30 μ.μ : Παρουσίαση προγράμματος παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χειμαδίου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με δημοτικό και έντεχνο λαϊκό τραγούδι το μουσικό σχήμα του κ. Θέμη Σαμαντζή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασκευάζονται από τις γυναίκες του συλλόγου, αλλά και θα δοκιμάζονται από τους επισκέπτες αμυγδαλολιχουδιές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Σεπτεμβρίου- Βιβλιοθήκη Συκουρίου

7.00 μ.μ.: Εσπερίδα με ομιλητές τους:
• κ. Δημήτρη Σταυρίδη -Δρ. Γεωπόνο- Εντομολόγο-προϊστάμενο προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Π.Ε Λάρισας -Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το θέμα που θα αναπτύξει θα είναι: Xylella Fastidiosa-ενημέρωση για την νέα απειλή της καλλιέργειας της αμυγδαλιάς
• κ. Ιωάννη Βαγγέλα- Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα που θα αναφερθεί είναι : Ασθένειες της αμυγδαλιάς και φυτοπροστασία
• κα. Κατερίνα Καρατάσου- Κτηνίατρο- Επόπτρια Μελ/μίας Κ.Μ Λάρισας, το θέμα που θα αναπτύξει είναι : Ο Δρόμος της συνύπαρξης.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Βιβλιοθήκη Συκουρίου
• Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Περ. Συκουρίου διοργανώνει αιμοδοσία από τις 9 π.μ έως τη 1 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο