Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού

giorti-aktinidio-gptempi

Έρχεται η 15η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης

Για 15η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Τεμπών και o ΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνουν την γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης, το Σαββάτο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στον ίδιο όπως κάθε χρόνο χώρο, στην διασταύρωση της Εθνικής Οδού με τον δρόμο προς τον Πυργετό.

Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

26/10/2019 : Επιμορφωτική Ημερίδα για τους ακτινιδιοπαραγωγούς στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης.

19:00-19:30: Δρ. Θωμάς Σωτηρόπουλος, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων / Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», με θέμα: «Θρέψη και λίπανση της ακτινιδιάς».

19:30-20:00: Δρ. Αντώνιος Ζαμπούνης, Δόκιμος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων / Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», με θέμα: «Οι φυτοπαθολογικές ασθένειες της ακτινιδιάς: Αντιμετώπιση και νέες τάσεις φυτοπροστασίας».

27/10/2019

Εκδηλώσεις στον χώρο εκθέσεων τοπικών προϊόντων (διασταύρωση Πυργετού- Εθνικής Οδού)
11:00 π.μ.: Χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη
11:10 π.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων
11:20 π.μ.: Χαιρετισμός του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού και Αιγάνης
11:40 π.μ.: Ομιλία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη, Προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών(ΣΘΕΒ), Πρόεδρος του ομίλου ANIMUS
12:00 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί

Μετάβαση στο περιεχόμενο