Κρασί


«Ανηφορίζοντας» προς τη Βόρεια Ελλάδα, με φυσικό όριο την Κοιλάδα των Τεμπών, ξεκινάει η οινοπαραγωγική ζώνη της Ραψάνης, στην οποία παράγεται ο ομώνυμος οίνος ΠΟΠ. Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή που διαθέτει έναν εντυπωσιακό αμπελώνα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακά ολοκληρωμένο κόκκινο κρασί, που αναδύει πλούσια αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων στη μύτη, ενώ στο στόμα είναι στρογγυλό αλλά πληθωρικό, με μεγάλη διάρκεια και όμορφο τελείωμα.

Ελιά


Η ελιά αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική καλλιέργεια στην περιοχή των Γόννων, αλλά και κατ' επέκταση στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Τεμπών. Το εκλεκτό λάδι και οι βρώσιμες ελιές είναι παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.Το μικροκλίμα και το έδαφος της περιοχής ενδείκνυνται για την καλλιέργεια πολλών ποικιλιών ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου.

Ακτινίδιο


Το ακτινίδιο του Πυργετού είναι το καλύτερο σε ποιότητα στη χώρα και οι τοπικοί παραγωγοί προσπαθούν εδώ και χρόνια να διατηρούν αυτή την ποιότητα. Η καλλιέργειά του έχει εγκλιματισθεί άριστα στην περιοχή και για το λόγο αυτό επιτυγχάνονται κάθε χρόνο μεγάλες αποδόσεις. Μεγάλη είναι η ζήτηση του ακτινιδίου Πυργετού και στις διεθνείς αγορές.

Αμύγδαλο


Η συνολική παραγωγή της χώρας μας υπολογίζεται, αυτήν τη στιγμή, στους 12.000 τόνους, με το 60% να προέρχεται από τη Θεσσαλία και, ειδικότερα, τους νομούς της Λάρισας, όπου καταγράφεται την τελευταία τριετία και μεγάλη αύξηση φυτεύσεων. Το αμύγδαλο για την τοπική κοινωνία του Νέσσωνα (Συκουρίου) αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί του δήμου παράγουν προϊόντα με βασικό συστατικό το αμύγδαλο.

Καρπούζι


Πάνω από 2.500 στρέμματα μποστάνια με καρπούζια καλλιεργούνται στην περιοχή του Μακρυχωρίου που παραδοσιακά κατέχει τη μερίδα του λέοντος. Χιλιάδες τόνοι καρπουζιών παράγονται κάθε χρόνο στην περιοχή, εκμεταλλευόμενοι το εύφορο του εδάφους, το προσήλιο και τη δυνατότητα τα καρπούζια να ωριμάζουν πολύ νωρίτερα από άλλες περιοχές.

Κάστανο


Τα κάστανα Κισσάβου, είναι γνωστά για την εξαίρετη ποιότητά τους. Μάλιστα, είναι γεγονός ότι οι ξένες αγορές ,ιδιαίτερα οι Ελβετοί και οι Ιάπωνες αλλά και άλλοι, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά καστάνων από τους παραγωγούς. Στα Αμπελάκια καλλιεργούνται καστανιές με ιδιαίτερη φροντίδα. Οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους χαρίζουν στα κάστανα Κισσάβου μοναδική γεύση.