Κρασί


“Βάλε μας κρασί να πιούμε..” Κόκκινο και να είναι από τα φημισμένα ΠΟΠ της Ραψάνης. Ανηφορίζεις βόρεια από την κοιλάδα των Τεμπών και μετά τους αμπελώνες που κοιτούν κατάματα τον ήλιο, αποζημιώνεσαι από το τοπικό κρασί. Στρογγυλό, πληθωρικό και ζεστό, σε χρώμα ρουμπινί, συναγωνίζεται τα άριστα. Χαρακτηριστικοί οίνοι ΠΟΠ Ραψάνης: Κτήμα Λιάπη, Κτήμα Ντούγκου, Ε. Τσάνταλης, Αφοί Χρυσοχόου.

Ελιά


Χρυσαφίζει το φύλλωμα της ελιάς στους ελαιώνες στην περιοχή του Δήμου Τεμπών και ιδιαίτερα στους Γόννους. Νόστιμες ελιές και εκλεκτό λάδι αποτελούν βασικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου και ανήκουν στις ποιοτικές επιλογές των επισκεπτών.

Ακτινίδιο


Τα ακτινίδια Πυργετού αποτελούν υπεραξία για την περιοχή. Έχουν χαρακτηριστεί ως τα καλύτερα στην εγχώρια παραγωγή και η ζήτησή τους στο εξωτερικό είναι διαρκώς αυξητική. Η συγκομιδή τους αποτελεί ευχάριστη εμπειρία για όλους και βασικό παράγοντα οικονομικής ευμάρειας των κατοίκων της περιοχής.

Αμύγδαλο


Οι ανθισμένες αμυγδαλιές με το αισιόδοξο μήνυμα για τον ερχομό της άνοιξης, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ο γυναικείος συνεταιρισμός του Νέσσωνα (Συκουρίου) χρησιμοποιεί τα εκλεκτά αμύγδαλα για την παραγωγή τοπικών προϊόντων και η ευρύτερη περιοχή έχει τονωθεί οικονομικά από τη μεγάλης αξίας για τον οργανισμό, τροφής.

Καρπούζι


Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, δύσκολο να φανταστεί κάποιος. Στην περιοχή του Δ. Τεμπών και ειδικότερα στο Μακρυχώρι, χιλιάδες στρέμματα με μποστάνια καλλιεργούνται κάθε χρόνο. Ζουμερά, γλυκά και φρέσκα στα τραπέζια όλων.

Κάστανο


Γλυκά και νόστιμα κάστανα Αμπελακίων.Τόσο η φροντίδα των παραγωγών όσο και οι γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τη φήμη της αγαπημένης γεύσης του χειμώνα να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και να εδραιωθεί στις διεθνείς αγορές.