Αθλητικός Τουρισμός
στο Δήμο Τεμπών

Πολλές από τις περιοχές του Δ. Τεμπών αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των έντονων συγκινήσεων

Rafting: Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του τόπου μας με πλούτο μύθων, την Κοιλάδα Τεμπών. Ο Πηνειός ποταμός προσφέρει υπέροχα συνεχόμενα περάσματα και δυνατές συγκινήσεις. Το rafting στο Βερνέζι του Πηνειού έχει γίνει ένα «πρέπει» για τους περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται η αγαπούν αυτή την υπέροχη δραστηριότητα στη φύση.

Κανό στον Πηνειό από το Δέλτα Πηνειού μέχρι τις εκβολές: Πιθανότατα η δημοφιλέστερη διαδρομή κανό στο ποτάμι του Πηνειού! Ίσως διότι είναι πρόσφορη για όλους, για όλες τις γεύσεις και γούστα, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες, μεμονωμένους και μεγάλες ομάδες! Είναι ήπια και χωρίς μεγάλες υποσχέσεις για αδρεναλίνη, όμως προσφέρει απλόχερα άπειρη φυσική ομορφιά, χαλαρότητα, και τέλος η άφιξη στις εκβολές του ποταμού είναι μία σπάνια και εντυπωσιακή εμπειρία, που θα έπρεπε ο καθένας να βιώσει.

Φουσκωτό Καγιάκ & Μοnοraft στον Πηνειό: Απολαύστε σε ατομικό επίπεδο την διαδρομή είτε στην Κοιλάδα των Τεμπών είτε στα Στενά Βερνέζι και μετατρέψτε τη, από μία απλή για το rafting διαδρομή, σε κάτι το ιδιαίτερο από άποψης τεχνικής δυσκολίας και ενδιαφέροντος. Περισσότερη διασκέδαση, αδρεναλίνη, ευχαρίστηση και αθλητικό ενδιαφέρον. Ένα πραγματικά ιδιαίτερο είδος διάσχισης για αρχαρίους και μη του Πηνειού ποταμού!

Biking: Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα ποδηλάτου βουνού αλλά αφορά σε άτομα μέτριας φυσικής κατάστασης λόγω του είδους των διαδρομών. Οι υπάρχουσες διαδρομές περνούν από δασικούς δρόμους των ανατολικών παρυφών του Κισσάβου μέσα σε δάσος και με θέα προς το Αιγαίο. Ενδεικτικές διαδρομές είναι το Δέλτα Πηνειού και Σπηλιά – Αμπελάκια.

Πεζοπορία και Αναρρίχηση: Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία όπως επίσης και δασικοί δρόμοι και καλντερίμια, οι οποίοι περνάνε από ξεχασμένα χωριουδάκια. Η διάσχιση της Κοιλάδας των Τεμπών σε συνδυασμό με αναρρίχηση σε φυσικό βράχο και υπέροχη τοποθεσία αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Ποδηλατικοί Αγώνες: Αρκετές είναι οι ποδηλατικές εκδηλώσεις, με πιο γνωστή αυτή της "Ανάβασης Καλλιπεύκης", που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Δήμο Τεμπών. Λάτρεις του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν αλλά και να απολαύσουν τους αγώνες.

Βόλτα με Enduro στον Όλυμπο: Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών διεξάγεται στην περιοχή. Η διαδρομή από τους Γόννους για τον Όλυμπο μέσω Καλλιπεύκης είναι μια καταπληκτική διαδρομή που αναδεικνύει ακόμα μια πλευρά του Όλυμπου.

Σκοποβολή, Τοξοβολία & Ιππασία στον Πυργετό: Δραστηριότητες άθλησης και ψυχαγωγίας για όλα τα μέλη της οικογένειας. Άλογα ιππασίας για βόλτες απόδρασης και γήπεδο τοξοβολίας για τους λάτρεις του είδους.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente): Η περιοχή προσφέρει εναλλακτικά σημεία απογείωσης, κατάλληλες συνθήκες ανεμοπορίας και ενδιαφέρουσες πτήσεις με μεγάλη υψομετρική διαφορά και εκπληκτική θέα.

Θαλάσσιες δραστηριότητες: Καταδύσεις, ποδήλατο θαλάσσης, jet ski, beach volley, Wind Surfing είναι μόνο μερικά από τα αθλήματα που λαμβάνουν χώρα στα παράλια του Δήμου Τεμπών.