Πίνδος, η πιο γλυκιά πατρίδα τα παιδικά μας όνειρα

παράσταση πίνδος

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Πάρκο Αλκαζάρ, 41500 Lárissa, Larisa, Greece

Η παράσταση “ΠΙΝΔΟΣ” γεννήθηκε ως φυσική ανάγκη έκφρασης του σύγχρονου ανθρώπου, που έχει μεν τη ζωή του στα μεγάλα αστικά κέντρα, το τρυφερότερο όμως κομμάτι του εαυτού του είναι αφημένο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πιο γλυκιά πατρίδα του… εκεί που πρωτοβίωσε, που πρωτοχόρεψε, που πρωτοάκουσε τις δικές του μουσικές! Τα όνειρα και οι θύμισες, ζωντανά μέσα του, αποτελούν όχι μόνο συνδετικό κρίκο με το εμβληματικό παρελθόν του τόπου του, αλλά καθαγιάζουν το παρόν του και γιατί όχι και το μέλλον του.

Μουσικοί και χορευτές, παρέα με βιωματικούς και ντόπιους κατοίκους, θα μας ταξιδέψουν σε όλη την οροσειρά της Πίνδου…
στα βλαχοχώρια των Γρεβενών, στο Ζαγόρι και στα γλέντια της Κόνιτσας, στο Επταχώρι των Μπουμπαραίων, στις παρέες των κερατζήδων στις στράτες του Ασπροποτάμου, στα κονάκια των Σαρακατσαναίων, στα πλακόστρωτα σοκάκια των Τζουμέρκων και στο χιλιοτραγουδισμένο Μέτσοβο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Ντάγκαλας(τραγούδι), Γιάννης Δανίτσας (κλαρίνο), η ορχήστρα των χάλκινων πνευστών του Τάκη Μπέτζιου, Θωμάς Γρηγορόπουλος (τραγούδι), Δημοσθένης Πανταζόπουλος (ακορντεόν), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Σπύρος Τζιάτζιος (κρουστά), Κωστας Παπαδημητριου(λαουτο) Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο) και ο καλλιτέχνης Μάκης Σεβίλογλου.

Η παράσταση αποτελεί μια πολιτιστική σύμπραξη του Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Όσσας, του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραποτάμου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πουρναρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφερεια θασσαλιας το Δήμο Τεμπών και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Φιλική συμμετοχή θα έχει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμενίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο