Έκθεση με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή»

to-nero-sth-zwh-kai-thn-texnh

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου», έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή». Συμμετέχουν με έργα τους μαθητές όλων των Γυμνασίων του δήμου Τεμπών (Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου). Η έκθεση γίνεται μετά από πρόταση και συνεργασία της Πινακοθήκης με τους μαθητές και τους καθηγητές των γυμνασίων της περιοχής και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού.

Παράλληλα με την έκθεση έχουν προγραμματιστεί στην μεγάλη αίθουσα της Πινακοθήκης και δύο εκδηλώσεις-ομιλίες με θέμα το νερό.
Η πρώτη θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα «Η ποιότητα του πόσιμου νερού» με εισηγητές τους χημικούς, Αργυρόπουλο Ζήση και Μπέλτσιο Σωτήρη, με ιδιαίτερες γνώσεις και εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Η δεύτερη θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με δύο θέματα α) «Πηνειός: από τη μυθολογία στο σήμερα του ποταμού» με εισηγήτρια την Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου ΔΡΥΑΣ και εκπαιδευτικό και β) «Οι ιδιαίτερες σχέσεις των ανθρώπων με το νερό. Εμπειρίες από το ΝΕΠΑΛ και την Ινδία» με εισηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιορδάνη Στυλίδη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς της και στα άλλα χωριά της περιοχής (Μακρυχώρι, Πυργετό και Συκούριο). Οι δε ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά από τις 9:30 π.μ. μέχρι της 14:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα μετά από ραντεβού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6978-046.399, 6973-323.787 και 6978-046.399.

 

to-nero-sth-zwh-kai-thn-texnh

to-nero-sth-zwh-kai-thn-texnh

Μετάβαση στο περιεχόμενο