Με εκκίνηση από την Κοιλάδα των Τεμπών «Ο Δρόμος της Δάφνης»

tempi

Η «CyclingHellas» και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών και με την υποστήριξη της Ποδηλατικής Κοινότητας «Εν Κινήσει», του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Δρυάς», της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας και του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Φαρσάλων, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Γραβιάς, πραγματοποιούν το Σάββατο 31 Αυγούστου την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία “3rd TOUR OF DAPHNE- The Divine Ride!” . Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Είναι ένα ποδηλατικό ταξίδι 230 χιλιομέτρων, αναβιώνει το μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, συνδέοντας την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό!

Στόχος είναι η ανάπτυξη και η προσέλκυση του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη της χώρας και των περιοχών που εμπλέκονται αλλά και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων και τοπικών προϊόντων.
Το Μυθικό εΕvent των 230 χιλιομέτρων απευθύνεται στους λάτρεις μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από την Κοιλάδα των Τεμπών Λάρισας και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών αναδεικνύοντας ένα μύθο και μια ιστορία.
Ο Μύθος αναφέρεται στην ανεκπλήρωτη πρώτη αγάπη του Θεού Απόλλωνα με τη πανέμορφη νύμφη Δάφνη, την κόρη του Πηνειού.. Ακολουθώντας τα χνάρια του θεού Απόλλωνα οι ποδηλάτες ξεκινούν από την Κοιλάδα των Τεμπών- την Πηγή της Δάφνης μεταφέροντας τα δάφνινα κλαδιά τους μέχρι το Μαντείο των Δελφών.

Καθ΄ οδόν προβάλλεται η ιστορία και τα μυθολογικά στοιχεία κάθε τόπου που περνούν, ενώ οι τοπικοί άρχοντες τους υποδέχονται φιλόξενα με μπουφέ ανεφοδιασμού και υδροδοσίας. Στάσεις γίνονται για χαιρετισμό και μικρή ξενάγηση στη Λάρισα ( Αρχαίο Θέατρο, Άγαλμα Ιπποκράτη), Φάρσαλα (άγαλμα Αχιλλέα-Θέτιδας), Λαμία (άγαλμα Αθ. Διάκου), Γραβιά (Χάνι Γραβιάς). Η πομπή τερματίζει στους Δελφούς με την τελετή απονομών, κατάθεση των δάφνινων κλάδων, διαμονή και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο την επόμενη μέρα.
Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσίας για πρώτη φορά φέτος εκτός από Έλληνες και ξένοι ποδηλάτες από χώρες της Ευρώπης.
Η “Cycling Hellas.gr” και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Πηνειός εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές φορείς και όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και εθελοντές της ποδηλατικής εκδήλωσης.
Δείτε περισσότερα για το μύθο και το event στο:
https://cyclinghellas.gr/el/dromos-dafnis/dromos-dafnis-main

Μετάβαση στο περιεχόμενο